Over mij

Mag ik mij voorstellen ?

 

Mijn naam is Rudi Van Eeckhoven geboren op 08 november 1958. Na een lange carriere in de commerciĆ«le wereld heb ik de stap gezet naar professioneel fotograaf. 

 

Heel lang geleden, ik was toen een jaar of zestien, kocht mijn grote zus een "ingewikkeld" fototoestel, er was met dat ding geen enkele goede foto te maken werd gezegd, je moest alles zelf instellen, dat ding kon echt niks. Dus... kreeg ik het. Na wat zelfstudie begon ik mondjesmaat te snappen hoe ik dat wijzertje van de lichtmeter in de midden kon krijgen.  Al snel leerde ik wat diafragma, sluitertijd en iso betekenden.

Ik kreeg al vrij vlug in de gaten dat dit een redelijk toestel was maar dat er nog iets bestond dat nog beter was, men noemde dat een "reflexcamera". Niet veel later stapte ik dan ook over naar mijn eerste "reflexcamera" een Zenit. Daarna schakelde ik over naar Canon en ben tot vandaag hieraan trouw gebleven.

 

Gedurende de eerste jaren fotografeerde ik alles wat ook maar enigsinds leuk leek te zijn, langzamerhand kreeg ik steeds meer interesse voor de natuur in zijn totaliteit.

In de natuur vond ik rust en energie.

 

Langzamerhand werd de reisbestemming uitgezocht in functie van de fotografie.

Vandaag zijn de reisbestemmingen 100% in functie van de fotografie. Steeds zijn we op zoek naar nieuwe locaties.

Er wordt dan ook zeer veel tijd besteed aan de voorbereidingen om ter plaatse het maximale te kunnen benutten.

 

Mijn grote voorkeuren gaan naar volgende locaties : Schotland (Skye - Glencoe - Wales), IJsland, Frankrijk (Opaalkust - Bretagne -

Vogezen), Nederland (Veluwe - Zeeland - Noord Holland) en natuurlijk vergeet ik mijn eigen land, dat zoveel te bieden heeft, niet.

 

Tijdens al mijn foto-uitstappen staat 1 ding steeds voorop, namelijk respect voor de natuur. Voor de rest hou ik wel van humor en 

wil ik mij vooral amuseren. De mensen rondom mij gelukkig zien maakt mij gelukkig.

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimaal gebruik.

Accepteren